Print Page | Close Window

Julekøreplaner 2019 - JK19

Printed From: Smalsporede industribanelokomotiver
Category: Museumsindustribaner
Forum Name: Køreplaner for industriveteranbaner
Forum Discription: Se om du kan nå toget...
URL: http://smalspor.dk/forum/forum_posts.asp?TID=271
Printed Date: 25 February 2020 at 12:31
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Topic: Julekøreplaner 2019 - JK19
Posted By: Anders
Subject: Julekøreplaner 2019 - JK19
Date Posted: 21 November 2014 at 07:24
"Nu er det jul igen
og nu er det jul igen
og julen varer lige til påske
..."

Bliver det din jul i år? Ja, det kan det godt blive. Ta' en tur med tørvebanen på Hjerl Hede og nyd udsigten over julelandskabet ved Flyndersø. Skulle vejene være ufremkommelige i Jylland, så tá mod hovedstaden og få en tur i sukkerroetoget ved Hedehusene. Om du kan stille sulten og få varmen på julegrød, må være årets overraskelse men varme drikke og lidt sødt hertil kan jeg godt garanterer og nisserne er der. Bare vent og se...


En frostklar vintermorgen på Knabstrup Teglværk sidst i 60'erne. (Arkiv)


Pres lidt industribane-juleidyl ind i jeres ledige julekalender, åben lågen med diesellokomotivet eller den med damplokomotivet på og tag en tur, ud i kulden og varm dig på den hyggelige julestemning.

Der kører tog på begge sider af Fyn bare se her!!!

Hjerl Hede (DAMP)
Levendegørelsen af frilandsmuseet Hjerl Hede nær Skive, har åbent i adventsweekenderne op til jul se http://hjerlhede.dk/da/content/priser-bningstider" rel="nofollow - yderligere her . Museet myldrer med liv i værkstederne, forretningerne og vejene i landsbyen. Der vil vare rig mulighed for juleforplejning som den var dengang oldemor var lille julepige. Tørvebanen kører med persontog de på gældende dage.
Banens materiel kan tages i http://www.smalspor.dk/search_alt001.asp?choise=&soeg=sevel&Submit=S%F8g" rel="nofollow - nærsyn her .

Hedelands Veteranbane (MOTOR og DAMP)
I Hedehusene har spejderne fældet dit juletræ? du skal bare smide det ind i rejsegodsvognen på den smalsporede veteranbane og lade dig og træet, transportere hjem. Under rejsen kan du varme dig på æbleskiver og Glögg og så de dejlige jernbanelyde fra hjulene og dieselmotoren eller dampstemplernes pusten alt imens den hvide damp stiger til vejrs i den frost klare juleluft. http://www.ibk.dk/juletog/" rel="nofollow - Køreplan kan læses her .
Banens overdådige materielsamling kan du http://www.smalspor.dk/search_alt001.asp?choise=&soeg=hedeland&Submit=S%F8g" rel="nofollow - læse om her .

Så skulle der vist være mulighed for en glædelig jul.

God fornøjelse og husk varmt tøj, håndører og alle dine devices.


-------------
Venlig hilsenAndersPrint Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk