Print Page | Close Window

GPS - Ulvig

Printed From: Smalsporede industribanelokomotiver
Category: Geocaching / Skattejagt
Forum Name: GPS Geocaching / Skattejagt
Forum Discription: Hent din GPS og ta' med på skattejagt
URL: http://smalspor.dk/forum/forum_posts.asp?TID=195
Printed Date: 14 August 2022 at 11:29
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Topic: GPS - Ulvig
Posted By: Anders
Subject: GPS - Ulvig
Date Posted: 27 April 2011 at 17:14
Ulvig
 
Spor fra fortiden
Lergravning
Rødler er det øverste lag ler i jorden. Rødler er brunligt i normal tilstand, men bliver rødt ved brænding og hermed har man den røde mursten.
Blålerlaget ligger dybere end rødler, bliver gult ved brænding og anvendes til fremstilling af gule mursten.
I dette område blev der gravet ler omkring 1950 og der var anlagt en smalsporet industribane til transport af ler fra graven til en rampe hvor leret blev omlæsset fra tipvogne til lastbiler.

In enlish

Tracks from the past
Clay excavation
Red clay is the uppermost layer of clay in the soil. This type of clay is brownish in normal mode, but turns red when burning and then we get the red brick.
Blue clay lay deeper than the red clay, turns yellow when burning and then we get the yellow brick.
They picked clay around 1950 and a narrow gauge industrial railway was build for the transport of clay from the pit to a ramp where the clay was unloaded from the tipper to trucks.

 

Skatten finder du her:

Koordinater: N 55° 37.404        E 011° 32.188

Hint: 
Direkte til skatten på geocaching: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=90d7d3c5-a4ff-48bd-95ff-27f952c38b97 - Link  
Direkte til alle smalspor.dk's skatte på geocaching. http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=www.smalspor.dk - Link
http://www.smalspor.dk/ -
 
www.smalspor.dk ønsker dig rigtig god skattejagt

 

 

GPS skattejagten, HVORDAN? 

Legen er baseret på http://www.geocaching.com/ - www.geocaching.com  som er en verdensomspændende skattejagt hvor brugen af GPS teknologi er den bærende element for at finde frem til skatten.

Skatten er oftest en lille boks af varierende størrelse fra micro til ammunitionskasse alt efter omgivelserne og sværhedsgraden. Inden i cachen, som disse skatte kaldes, finder du en beskrivelse af skattejagten og en logbog hvor du kan indskrive dig med dato og kaldenavn. Måske finder du en lille ting som du vil bytte ud med en lille ting du selv har medbragt. Oveni dette kan der findes mønter med indgraveret nr. Disse kaldes "traval coins" og via deres unikke nr. kan disse følges verden over når brugere flytter dem rundt imellem de forskellige caches og registrerer dette på geocaching.com.

Når du registrer dit fund på geocaching er der en elektronisk logbog som du er, meget velkommen til at skrive lidt i. Skriv hvorledes du fandt cachen. Om den var sværd. Eller skriv lidt om stedet og snup et foto og upload det her.

 

For at benytte websiden geocaching skal man være registreret som bruger. Dette gøres nemt første gang du besøger siden og er gratis. Brug dette https://www.geocaching.com/membership/default.aspx - link og vælg ”Basis Membership Free” for gratis medlemskab.

 

 
http://www.smalspor.dk/ - www.smalspor.dk ’s  skatteleg kan dog sagtens leges uden at være bruger hos geocaching.com.

Du indtaster koordinaterne i din GPS enhed og straks er du i gang. Husk hintet og du vil finde en lille æske som på billedet ovenover. I den finder du logbogen og det er her du kvitterer med dato og navn.

Når du registrere dit fund så gør det her på forum. Skriv hvorledes du fandt cachen. Om den var sværd. Eller skriv lidt om stedet og snup et foto og upload det her.

 

Men husk ikke at beskrive hvor du fandt den. Det skulle gerne volde hovedbrud hos den næste skattejæger også.

 

 

God jagt
-------------
Venlig hilsenAndersPrint Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk