Print Page | Close Window

Snup en solskinsdag i Græsted

Printed From: Smalsporede industribanelokomotiver
Category: Smalspors Forum
Forum Name: Arkiv
Forum Discription: Her kan gamle emner støves op. Nye emner eller kommentarer til eksisterende emner kan ikke oprettes her. Ønsker du et emne genoptaget kan du rette henvendelse til smalspor.dk via hovedsiden
URL: http://smalspor.dk/forum/forum_posts.asp?TID=152
Printed Date: 22 September 2023 at 09:46
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Topic: Snup en solskinsdag i Græsted
Posted By: Anders
Subject: Snup en solskinsdag i Græsted
Date Posted: 21 May 2010 at 08:00

Snup en solskinsdag i Nordsjælland når Græsted Veterantræf for 14. gang åbner Danmarks største legeplads for mekaniknørder

 
Pinse søndag og mandag er dampen oppe i udkants Danmark
 
 
Her er for alvor noget at kigge på. Ud over den 40 fodboldbaner store plads er et væld at fungerende mekanik fra dagene før 70 hvor forurening ikke var et issue. Glem det. For nu skal der kigges rører og ikke mindst lyttes til æld gamle dunkende motorer, fiflende dampmaskiner, brølende motorer fra kampvogne, Ford A horn, spillemands musik og ølteltets utrættelige sømandssange... det sidste kender jeg intet til.

 

For os smalspors mennesker stiller http://smalspor.dk/search_alt001.asp?choise=&soeg=blovstr%F8d - Djk Blovstrød banen i år med http://smalspor.dk/showroom02.asp?soeg=099 - Mårum Teglværk MT3 med et par af deres flotte roevogne med påmonterede bænke til kørsel på de ca. 100 meter spor som lægges til begivenheden.

Grib chancen og gå på stumpemarked hvis du selv drømmer om at få dit eget specielle mekanik udstillet på træffet. Men sørg for at den kan køre og ikke blot ser sådan ud. Får alt på pladsen kører og bruges. Veterantraktorer trækker plov og harver. Lokomobiler trækker tærskeværker via lange remme til. Ta’ toget fra Helsingør til Græsted station og du træder lige ud i herligheden. Jernbanen er nemlig også en vigtig del at menagen.

 

Afsted til Græsted

Se   http://www.veterantraef.dk/ - http://www.veterantraef.dk/-------------
Venlig hilsenAndersPrint Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk